life in the tropics....

February 25, 2011 2 Comments Quinta Blog by Marie-Louise Filippini

hi , inmiddels hebben we een internet aansluiting en rugpijn. Na twee maanden werken aan de organisatie van onze cacaoproductie wordt het gebrek aan simpel confort als een gemakkelijke stoel ineens een punt. Niet het eerste waar je aan denkt als je je een voorstelling maakt van het leven in de tropen! Voor de mensen hier lijkt dit geen onderwerp: de meesten zitten s'avonds na het werk op de stoep voor hun huis met hun rug tegen de muur  geleund en lijken zich daar goed bij te voelen! Hoewel, ook onze werkers hoor ik klagen over rugpijn. Dat is de leeftijd wordt er dan lakoniek opgemerkt. Maar  voor mij is er een veel voorstelbaarder reden: het ongelooflijk gesjouw met zware materialen dat voor velen een dagelijkse realiteit is. Een zak cement weegt hier nog steeds 50 kg en een zak cacao zelfs 60 kg! En dan zijn er ook nog de eenvoudige, loodzware weipalen.  Al deze spullen worden zonder een spoor van aarzeling door onze werknemers, net als door alle anderen hier, op de rug of op het hoofd vervoerd! Comfort hoezo?

Comments (2)

Ha zus! Wat leuk om je blog te lezen. Ik krijg zo echt een indruk waar je mee bezig bent. Om zo het ontstaansproces van jullie plantage vast te leggen is echt gaaf. Liefs

Rutger Botermans

Marie-Louise, leuk om zo een bericht van je te lezen. Het is zwaar werk begrijp ik, een kruiwagen of steekkarretje zou misschien al helpen. Maar de wegen waarover deze spullen vervoerd moeten worden, zullen misschien niet eens geschikt zijn voor dit soort hulpmiddelen. Ik heb je rechten voor deze blog veranderd. Nu zou je bericht direct gepubliceerd moeten worden.
Please login to comment